Včera se v našich prostorách konal zajímavý seminář o EHDS - Evropském zdravotním datovém prostoru, který je klíčovým projektem pro budoucnost digitálního zdravotnictví v EU. Seminář byl rozdělen do dvou částí, které vedli odborníci z oblasti práva, regulatoriky, HTA a umělé inteligence.

V první části nám JUDr. Barbora Dubanská, zakladatelka advokátní kanceláře dubanska & co a členka správní rady platformy Ministr zdraví, vysvětlila, co je EHDS a jaké přináší nové regulace a standardy pro výměnu a zabezpečení zdravotních dat v EU. Dozvěděli jsme se, jaké jsou požadavky na interoperabilitu, ochranu soukromí a podporu inovací a nových technologií v oblasti zdravotnických prostředků.

V druhé části nám doc. Dr.Rer.Nat. Aleš Tichopád, vedoucí v týmu CzechHTA, ukázal, jak lze využít zdravotní data a důkazy v rámci životního cyklu inovativních zdravotnických prostředků vstupujících na trh. Zajímavá část byla, jak se pracuje s anonymizací dat a jejich analýzou pomocí umělé inteligence, a jaké jsou výzvy a příležitosti pro výrobce zdravotnických prostředků.

Seminář byl velmi poučný a inspirativní, a tímto bychom rádi poděkovali lektorům za jejich práci.

Díky našim zkušenostem vám dokážeme pomoci s novými pravidly. Pokud máte zájem o diskuzi na toto téma, obraťte se na našeho kolegu Petra Moláčka na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Rád vám odpoví na vaše dotazy.

Novinky z PRINCIPALu a IT

Získejte tipy a inspiraci pro urychlení své digitální transformace

  • Provedení digitalizace firemních procesů se stalo nedílnou součástí moderního podnikání. Společnosti se snaží držet krok s dynamickým trhem a zároveň zlepšit svou konkurenceschopnost. Společnost Principal engineering není v tomto ohledu výjimkou. Ve snaze posunout se dál, než je pouhé rutinní zpracování ekonomické a obchodní agendy, se firma rozhodla pro ambiciózní projekt digitalizace firemních procesů. To ji pomůže využít potenciál zaměstnanců a jejich zkušeností k dosažení strategických cílů.

    Číst dále

  • Rádi bychom přivítali Michala Gallika, našeho nového kolegu, který se připojil k PRINCIPAL jako Sales Manager.

    Číst dále

  • Výsledkem analýzy připravenosti bylo zhodnocení, jak je banka připravena na spuštění programu Fénix a co je potřeba k tomu, aby mohl být program spuštěn a mohlo se začít pracovat na stanovených cílech.

    Číst dále

logo Contractors

Hledáme nadšené lidi, kteří se chtějí přidat k našemu týmu a pomáhat nám vytvářet skvělá IT řešení.

Podívejte se jaké pozice aktuálně hledáme na centrále skupiny PRINCIPAL v České republice.

Pokračovat na portál Contractors.cz

Později